ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ . ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8ΜΑΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ .

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από εκείνη τη μαύρη ημέρα της 8ης Μάη του 2015. Από τη μέρα εκείνοι που τέσσερις αγαπημένοι συνάδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.

Οι εργασίες συντήρησης  (shut down) βρίσκονταν σε εξέλιξη και οι εργαζόμενοι στα πόστα τους για πάνω από 16 ώρες. 16 ώρες ασταμάτητης δουλειάς. Ήταν υπεραρκετές για να συμβεί το μεγάλο κακό. Ήταν υπεραρκετές για να καούν ζωντανοί τέσσερις συνάδελφοί μας. Άραγε ποιος είναι ο αίτιος;

Ο αίτιος συνάδελφοι είναι οι σκληρές συνθήκες εργασίας, χωρίς μέτρα ασφαλείας, η πίεση της δουλειάς , τα επαναλαμβανόμενα 16ωρα , το χαμηλό κόστος με ανειδίκευτους εργάτες που θα επιφέρουν στο κεφάλαιο το υψηλό κέρδος με μικρό κόστος.

Στη μνήμη των τεσσάρων συναδέλφων μας, το Σωματείο μας κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, από τις 9:00 μέχρι και τις 13:00 σε όλες τις εγκαταστάσεις . Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος , καθώς και τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στο χώρο του μνημείου υπέρ των αδικοχαμένων συναδέλφων.

Όχι στην εργολαβοποίηση του κλάδου . Πλήρη απασχόληση και μονιμοποίηση του εργολαβικού προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες .

 

 

Δίνουμε όρκο στη μνήμη των συναδέλφων μας, πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προάσπιση των εργατικών μας δικαιωμάτων. Για την προάσπιση των κεκτημένων μας στο δρόμο του αγώνα και της θυσίας.