ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Σ.Ε.Φ.Α – Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζόμενων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας». Να μην απολυθεί κανένας γιατρός του νοσοκομείου.

Ακόμη και στο χώρο της υγείας οι ελαστικής μορφής σχέσεις εργασίας δε λείπουν. Τα τελευταία χρόνια στο Α.Ο.Ν.Α. «Αγ. Σάββας» απασχολούνται επικουρικοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων εκ των οποίων οι 6, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος του Σωματείου, Κώστας Καταραχιάς, κινδυνεύουν με μη ανανέωση της σύμβασής τους που λήγει σε δύο μήνες.

Είναι απαράδεκτο στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Ελλάδας, με τα τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις και με τις συνταξιοδοτήσεις, να απολύονται εργαζόμενοι και ουσιαστικά να κλείνουν 6 θέσεις γιατρών.

Συγκεκριμένα στην περίπτωση του Ενδοκρινολογικού μειώνεται το προσωπικό κατά 50%. Επιπλέον, το νοσοκομείο θα στερηθεί ενός αναισθησιολόγου, γεγονός που θα σημάνει μείωση των χειρουργείων σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο με ασθενείς σε λίστα αναμονής!

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο εκφράζει την αλληλεγγύη του και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αγ. Σάββας» για να μην περάσει η συνδικαλιστική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου ούτε οι απολύσεις των επικουρικών γιατρών που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Την Τετάρτη 30 Οκτώβρη στις 09:00 πμ μέλη του ΔΣ του ΠΣΕΦΑ θα παρευρεθούν στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου με την παρουσία της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ, της ΟΕΝΓΕ, και της ΕΙΝΑΠ.

Για το ΔΣ του ΠΣΕΦΑ