ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΠΟΕ) ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/2/2019

Είναι αδιανόητα για τους εργαζόμενους και για τον Ελληνικό λαό συνολικά , όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία δέκα χρόνια στη χώρα μας .

Η κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί κατά γράμμα τις μνημονιακές δεσμεύσεις για την Ιδιωτικοποίηση όλου του πλούτου της χώρας .Συνεχίζει την πώληση και των Εταιρειών Ενέργειας στα πλαίσια των νεοφιλελευθέρων επιλογών του «Διευθυντηρίου» των Βρυξελλών .

Η Ευρωπαϊκή «κανονικότητα» σύμφωνα και με τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων δεν ισχύει για την χώρα μας και μας καλούν να αποδεχτούμε αυτήν την δυσμενή πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στην μνημονιακή εποχή .Έννοιες όπως ατομικές ελευθερίες, συνδικαλιστικά εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν θα πρέπει να ισχύουν στην χώρα μας . Δυστυχώς η Ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί αυτήν την λογική και προσπαθεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» να εφαρμόσει αντίστοιχες πολιτικές .

Τελευταίο θύμα που καταγράφηκε στην νεοφιλελεύθερη λίστα είναι η μετάβαση του πλειοψηφικού πακέτου του ΔΕΣΦΑ σε Ιδιώτες .

Δυστυχώς οι νέοι ιδιοκτήτες ακολουθούν και εφαρμόζουν πολιτικές και πρακτικές που συναντάμε σε υποτελείς χώρες, αδιαφορώντας παράλληλα για την εφαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας που αφορά τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Μετά από αυτό η κυβέρνηση συνεχίζει αυτήν την πολιτική -αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των εργαζομένων – με την πώληση της ΔΕΠΑ και των ΕΛΠΕ .

Οι αντιπρόσωποι του 21ου Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να σταματήσει το έγκλημα που διαπράττει με την ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ενέργειας και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων για υπογραφή ΣΣΕ , για την κατάργηση της εργολαβοποίησης και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου καθώς και των δελτίων παροχής υπηρεσιών .

Προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 28/2/2019 από ώρα 07.00 έως την Παρασκευή 1/3/2019 έως ώρα 06.59 και καλούμε τα σωματεία μέλη μας και τους εργαζόμενους σε συστράτευση στον αγώνα για :

Την διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα της ενέργειας

Την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Την ματαίωση της Ιδιωτικοποίησης των Εταιρειών ενέργειας

Τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με ισότιμα δικαιώματα

Την μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων ανεξαρτήτως εργασιακών χώρων και εργασιακών σχέσεων

Την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων και την υπογραφή ΣΣΕ

Την αναίρεση όλων των αντιδημοκρατικών δεσμεύσεων

Την επανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας

Την ανάπτυξη της χώρας προς όφελος της κοινωνίας

Απαιτούμε την εφαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα από όλους τους ιδιοκτήτες των εταιρειών του κλάδου ενέργειας .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

την Πέμπτη 28.2.2019 και ώρα 09.00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΠΑ (ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 92 , ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ).

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ