ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Συνάδελφοι
Την Παρασκευή 5/01/2018 δημιουργήθηκε τεχνητή ¨σύγχυση¨ όσων αφορά το ωράριο εργασίας μας , συμβαδίζει σύμφωνα με το ωράριο του μόνιμου προσωπικού των ΕΛΠΕ που μετά από κατάκτηση την 1/01/2018 διαμορφώνεται σε 39 από 40 ώρες την εβδομάδα .

Οι εργολάβοι άδραξαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την σύμβαση και να μειώσουν δια πλάγιός τους μισθούς των εργολαβικών εργαζομένων μη πληρώνοντας αυτή την ώρα με την γνωστή , πλην ξεπερασμένη αιτιολογία , δεν με πληρώνουν τα ΕΛΠΕ δεν πληρώνω και εσάς
Κάποιοι ιθύνοντες ονειρεύονται ελαστικές μορφές εργασίας και μειώσεις μισθών .
Υπολόγισαν όμως για εμάς χωρίς εμάς.
Το σωματείο μας παίρνει θέση και απαιτεί , σε περίπτωση που εργαζόμαστε 39 ώρες εβδομαδιαίος , είτε ωρομίσθιοι είτε ημερομίσθιοι είτε μισθωτοί εργολαβικοί εργαζόμενοι , ( ευθύνη τρίτων ) ,να πληρώνονται πλήρες ωράριο , όπως γινόταν και στο παρελθόν όπου τα ΕΛΠΕ μάλιστα δεν παρουσίαζαν αυτά τα κέρδη που εμφανίζουν σήμερα .
– ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ 39ωρο
– ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 40 ΕΥΡΩ
– ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΜΕ ΤΑ ΕΛΠΕ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ .
Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11/01/2018 , θα λάβει της αποφάσεις για όλα τα τρέχων ζητήματα μου μας επέβαλαν οι περιστάσεις . Η αντίδρασή μας Δυναμική .

ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ