ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 8ΜΑΗ

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ 4 ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ 8ης ΜΑΗ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

8 Μαϊου 2015. Μία από τις τραγικότερες ημέρες στην ιστορία λειτουργίας των ΕΛΠΕ. Στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις των Ασπροπύργου το shutdown βρίσκονταν σε εξέλιξη. Άλλοι εργάτες 12 ώρες στο πόστο, άλλοι 16 ώρες, άλλοι 24.Το λάθος δεν ήθελε και πολύ να γίνει. Η ύπαρξη καυσίμου μέσα στον αγωγό της δεξαμενής ήταν το έγκλημα και η τιμωρία σύμφωνα και με το πόρισμα.

Ο τραγικός απολογισμός; Τέσσερις νεκροί. Τέσσερις νέοι άνθρωποι, που άφησαν πίσω τους άσβηστο το κάρβουνο του πόνου στην οικογένεια, στους φίλους, στους συναδέλφους.
Λίγο καιρό αργότερα, συζητώντας με τους συναδέλφους για το τραγικό γεγονός πάρθηκε η απόφαση της σύστασης του σωματείου των εργολαβικών εργαζομένων. Είπαμε στην πρώτη συνάντηση, ότι αφιερώνουμε τον αγώνα μας σε εκείνους.
Αυτή η μέρα συνάδελφοι, δεν θα πρέπει όμως να παραμείνει μόνο ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμών. Θα ήταν άδικο απέναντι σε εκείνους που έφυγαν.
Αυτή η μέρα συνάδελφοι ας γίνει στη συνείδηση όλων μας το εφαλτήριο των αγώνων μας για αξιοπρεπή και ασφαλή εργασία. Για καλύτερο μεροκάματο, για συλλογικές συμβάσεις, για να γινόμαστε κάθε στιγμή τροχοπέδη στη ροή της εργολαβικής ασυδοσίας.

Στις 09:00 η ώρα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι της Αγίας Σωτήρος στον Ασπρόπυργο και κατάθεση στεφανιού στο χώρο του μνημείου των ΒΕΑ και ΒΕΘ .

Συνάδελφοι η θυσία σας δεν πήγε χαμένη. Είστε ο φάρος για τους αγώνες του εργατικού κινήματος.
Αθάνατοι!