ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

Μετά από μία ολόκληρη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, αγωγών και ακροαματικών διαδικασιών στα δικαστήρια, το Σωματείο μας αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι νεοτέρας.

Ένας από τους στόχους μας ήταν, είναι και θα είναι, να μπει επιτέλους ένα τέλος στις παρανομίες των εργολάβων και στην εργασιακή ομηρία.

Η πρόθεση του σωματείου ως προς την επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου διεξαγωγής των απεργιακών κινητοποιήσεων ήταν η διαλεύκανση της χρησιμότητας των επί χρόνια εργαζομένων σε πάγιες και διαρκείς θέσεις. Σημειωτέων δε ότι η πολύχρονη συνεργασία με το μόνιμο προσωπικό μας έχει δέσει με περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Για μεμονωμένα περιστατικά εκφοβισμού των απεργών για πρόθεση αντικατάστασης τους, θυμίζουμε πως το ρητό “ουδείς αναντικατάστατος” ισχύει και για αυτούς που τόλμησαν να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους τακτικές. Ζητάμε το δίκαιο, το ηθικό, το αυτονόητο. Κατοχύρωση και απόδοση όλων των νόμιμων εργασιακών μας δικαιωμάτων. Ζητάμε την αναγνώριση της πολύχρονης εργασιακής προσφοράς μας προς την εταιρία. Ζητάμε την ηθική αναγνώριση της πολυετούς συνεργασίας μας. Ιδιαίτερα σε αυτό το χρονικό διάστημα όπου η ιδιωτικοποίηση του πραγματικού εργοδότη μας, των ΕΛ.ΠΕ., σταμάτησε και δεν υπάρχει πλέον καμία δέσμευση σε κανέναν υποψήφιο αγοραστή.

Δίνουμε εκ νέου ραντεβού για νέους αγώνες μέχρι την τελική νίκη.

Μονιμοποίηση στον πραγματικό εργοδότη που είναι τα ΕΛΠΕ

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Για να μην πούμε ότι δεν πράξαμε όσα μπορούσαμε.

Καλούς αγώνες.