Ανακοίνωση – 24ώρη Απεργία την Τρίτη 24/9/2019 και Στάση εργασίας την Τετάρτη 25/9/2019

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ»

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ «ΗΜΕΡΑΣ»

Το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» της κυβέρνησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την περασμένη εβδομάδα, δεν είναι τίποτε άλλο, από την «ταφόπλακα» στην προσπάθεια επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων αλλά και στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

 

Πέραν του ότι βασικές παραγωγικές μονάδες της χώρας θα περάσουν στα χέρια των ιδιωτών με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς κουβέντα για διασφάλιση των εργαζομένων, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει και την κατάργηση της σύμβασης εργασίας, καθώς και τη δημιουργία του γενικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, που θα καταχωρείται στο δημόσιο ηλεκτρονικό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, σε κοινή θέα, «φακελώνοντας» και «στιγματίζοντας» εργάτες, μετατρέποντάς τους παράλληλα σε έρμαια στα χέρια των εργολάβων.

 

Το κατά τα άλλα «αναπτυξιακό νομοσχέδιο», θα δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη και τον εργαζόμενο να συνυπογράφουν ΗΜΕΡΗΣΙΑ Ή ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ Ή ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, στέλνοντας στον καιάδα τους αγώνες και τις κατακτήσεις του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.

 

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΝΤΕ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.

 

Εμείς έχουμε χρέος να αντισταθούμε σύσσωμοι με όλες μας τις δυνάμεις για να μην απωλέσουμε και το τελευταίο ψήγμα εργασιακής αξιοπρέπειας που μας έχει αφήσει η λαίλαπα των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού.

 

Για τους λόγους αυτούς το Σωματείο συμμετέχει στην :

 

  • 24ωρη απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και συμμετοχή μας στην πορεία που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ

 

  • 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στους χώρους των ΕΛΠΕ Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Θεσσσαλονίκης, από τις 07:00π.μ μέχρι τις 11:00 π.μ

 

Να είμαστε όλοι εκεί! Γιατί χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε ποτέ!