Ανακοίνωση Συμπαράστασης του Σωματείου στην κρατούμενη καθαρίστρια

Συνάδελφοι- φισσες
Σε μία κοινωνία άκρως καπιταλιστική και μάλιστα σε κρίση, το σύστημα «δαγκώνει» να καταπιεί οτιδήποτε θα του δώσει ώθηση να βγει από το τέλμα. Ιστορία γνωστή, γραμμένη πάνω στη σάρκα του εργάτη πάνω από 100 χρόνια.
Τώρα το σύστημα έρχεται να «καθαρίσει» το ποινικό του μητρώο και να μας υποβάλλει τα διαπιστευτήρια του αδιάφθορου, επιβάλλοντας 10ετή ποινή φυλάκισης σε μία γυναίκα αγωνίστρια της ζωής, επειδή υπέπεσε στο αμάρτημα της παραποίησης του απολυτηρίου Δημοτικού!! Μιας γυναίκας που προσπαθούσε σε όλη τη ζωή της με στερήσεις αλλά και με αξιοπρέπεια να ζήσει τα παιδιά της, από την τίμια δουλειά της καθαρίστριας.

Η ελληνική δικαιοσύνη- αν αξίζει κανείς τη διαφθορά να την ονομάζει έτσι- αφήνει ατιμώρητους όσους παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα και το νομοθετικό πλαίσιο, όσους δολοφονούν, όσους αυτοδικούν, όσους έκλεψαν το δημόσιο, όσους κατέστρεψαν τη χώρα και το μέλλον των παιδιών μας.
Εμείς όμως ξέρουμε το δίκιο. Και το δίκιο δεν είναι άλλο από του εργάτη. Δεν είναι άλλο από τη δύναμη των καθαρών χεριών που ξεπλένουν ακόμη και με σφουγγαρόπανο τη «βρώμα» του συστήματος.
Δηλώνουμε παρόντες και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην καθαρίστρια από το Βόλο που αυτή τη στιγμή κρατείται στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θήβας.
Χαιρετίζουμε την παρέμβαση της Εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου, για επανεξέταση της υπόθεσης αλλά και για έρευνα ευθυνών του 5μελούς Εφετείου που εξέδωσε την ποινή.
Η δικαιοσύνη είναι φως. Όση λάσπη και αν της πετούν αυτοί που τάχα την υπηρετούν εκείνη θα λάμψει ξανά.