Ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργολαβικούς εργαζομένους στη ΔΕΠΑ και στους συναδέλφους στην Τράπεζα Πειραιώς.

Οι μέρες που διανύουμε χαρακτηρίζονται ως άγριες, αφού κεφάλαιο και εργολάβοι πιασμένοι χέρι-χέρι, δείχνουν τα «δόντια» τους, στους εργαζόμενους.Η πρακτική των καταθέσεων αγωγών , που εφάρμοσαν οι εργολάβοι των ΕΛΠΕ στο δικό μας Σωματείο θέλοντας να ποινικοποιήσουν των αγώνα μας , φαίνεται ότι άρεσε και στην διοίκηση της ΔΕΠΑ ,  ακολουθώντας την ίδια τακτική , έδωσαν το πράσινο φως στις εργολαβικές Εταιρείες να στείλουν αγωγή στους εργολαβικούς εργαζομένους, που απεργούν εδώ και δύο εβδομάδες μαζί με την στήριξη της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε), κηρύσσοντας παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ ζητούν από τη διοίκηση και το κράτος το αυτονόητο: την μονιμοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στον πραγματικό εργοδότη .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ

Κάθε προσπάθεια των εργολάβων να ποινικοποιήσουν το εργατικό κίνημα, να κατακερματίσουν τις εργασιακές σχέσεις και να συνεχίσουν την ομηρία εκατοντάδων συναδέλφων, κερδοφορώντας από τον ιδρώτα και την υπεραξία της εργατικής δύναμης του εργαζόμενου.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Που με το «καλημέρα» του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών,ανακοίνωσε την πρόθεσή της για εργολαβοποίηση 1200 εργαζομένων της.

Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές μας. Δεν θα τους χαρίσουμε τον ιδρώτα και το αίμα μας. Θα υψώσουμε τοίχο στα βρώμικα σχέδιά τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ:

Να κρατήσει έστω και τώρα την υπόσχεσή του και να προχωρήσει στις μονιμοποιήσεις των εργολαβικών εργαζομένων, ως έχει υποσχεθεί

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ