Ανακοίνωση ( Πανελλήνιας.Ομοσπονδίας.Ενέργειας ) για την υπογραφή Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Εμπορίας Πετρελαιοειδών και Υγραερίων , με ημερομηνία έναρξης από 1/6/2019 έως 31/12/2020 .

Υπογράφηκε την Πέμπτη 1/8/2019, μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας και του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Εμπορίας Πετρελαιοειδών και Υγραερίων , με ημερομηνία έναρξης από 1/6/2019 έως 31/12/2020 .

Σήμερα 5.8.2019 , με την κατάθεση της στο Υπουργείο Εργασίας κατατέθηκε και η αίτησή μας για να κηρυχτεί υποχρεωτική στον Κλάδο .

Μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον και μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, βρέθηκε τελικά πεδίο σύγκλησης, προκειμένου να συμφωνήσουμε και να προχωρήσουμε στην υπογραφή της Σύμβασης η οποία ρυθμίζει τους Όρους Αμοιβής και Εργασίας στον Κλάδο .

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η προηγούμενη Σύμβαση υπογράφηκε μέσα από τις διαδικασίες του ΟΜΕΔ, και παρόλο του ότι πιστώθηκε ως επιτυχία μιας και δεν είχε υπογραφεί επί σειρά ετών σύμβαση στον κλάδο, δημιουργηθήκαν και κάποιες στρεβλώσεις στο πεδίο εφαρμογής της .

Νέα Σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών προφανώς και δεν δίνει λύσεις σε όλα τα προβλήματα του Κλάδου Εμπορίας, αλλά αποτελεί εφαλτήριο για να δούμε το μέλλον από μια καλύτερη οπτική γωνία ιδιαίτερα για τους νεοπροσλαμβανομένους εργαζομένους .

 

  • Κλαδική Σύμβαση είναι η βάση, το «μίνιμουμ», πάνω στην οποία μπορούν να κτιστούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις, γι αυτό καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του Κλάδου μας να μεριμνήσουν για την καθολική και απρόσκοπτη εφαρμογή της.

 

  • ΠΟΕ θα αγωνισθεί με όλες τις δυνάμεις της για την υλοποίησή της, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει τις διαδικασίες για την υποχρεωτικότητα και την επεκτασιμότητα σε όλο τον Κλάδο.

Ολόκληρη η σύμβαση