Ανακοίνωση για 6η Αυγούστου

Μπορεί η καλοκαιρινή περίοδος να φέρνει τη θερινή ραστώνη, ωστόσο οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η 6η του Αυγούστου, από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, του μόνιμου προσωπικού των ΕΛΠΕ, θεσπισμένη αργία για τους εργαζόμενους για τον Νομό Αττικής , ίσως να φέρει ακόμη και φέτος την ίδια εργοδοτική αυθαιρεσία που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Να θυμίσουμε πως πέρυσι συγκεκριμένος εργολάβος, δεν αναγνώρισε την αργία, δεν κατέβαλε το ημερομίσθιο και ανάγκασε τους εργαζόμενους σε υποχρεωτική άδεια, με την αιτιολογία ότι η Σύμβαση δεν αφορά τους εργολαβικούς εργαζομένους, παρά τους μόνιμους.Να υπογραμμίσουμε ότι όταν οι μόνιμοι εργαζόμενοι είναι εκτός εγκαταστάσεων και εργασίας, οι εργολαβικοί δεν μπορούν να εργαστούν.Αποτέλεσμα αυτής της αυθαιρεσίας ήταν το Σωματείο μας να προχωρήσει στην κοινοποίηση εξώδικης δήλωσης, προς τον συγκεκριμένο εργολάβο.

Το Σωματείο μας είχε θέσει προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα στην Τριμερή Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, στις 26.9.2018, κατά την οποία το Υπουργείο υπογράμμισε ότι ο εργολάβος αυθαιρετεί.

Θεωρούμε ρατσιστικό να χωρίζονται οι εργαζόμενοι σε δύο ταχυτήτων και να εφαρμόζονται οι κανονισμοί a la carte.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως τέτοιου είδους φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η ημέρα αυτή που θεωρείται για τα ΕΛΠΕ γιορτή, αφού το εκκλησάκι μας είναι αφιερωμένο στη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα και που προστάτεψε προ ημέρων τον συνάδελφό μας από παρ΄ ολίγον ακρωτηριασμό δαχτύλου, θα γίνει σεβαστή από τους εργολάβους των ΕΛΠΕ.

Εμείς, είμαστε στις επάλξεις, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις, έτσι ώστε να παρέμβουμε δυναμικά για να προστατέψουμε το δίκιο των εργαζομένων.