Ανακοίνωση για εργολαβική Εταιρεία “ΤΕΚΑΜ”

Το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο που έχει φέρει προς διαβούλευση η Κυβέρνηση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αλλά αρέσει και βολεύει όλους αυτούς που πάνε παρανόμως να κερδοφορήσουν στις πλάτες των εργαζομένων.

Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο προσπαθεί να λειτουργήσει η νέα εργολαβική Εταιρεία «ΤΕΚΑΜ» κάνοντας πολύ κακή αρχή στους χώρους των ΕΛΠΕ, δημιουργώντας τις χειρότερες προϋποθέσεις για την αναγκαία επικοινωνία εργοδοτών – εργαζομένων, η οποία πρέπει να γίνεται μέσω του Σωματείου τους.

Την Εταιρεία «ΤΕΚΑΜ» αναζητήσαμε επανειλημμένα και προσπαθήσαμε να έχουμε μία πρώτη επαφή μαζί τους τουλάχιστον πέντε φορές, αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

Αντίθετα, επιλέγει να συζητά μεμονωμένα με κάθε εργαζόμενο, «κανονίζοντας» τη μεταξύ τους σχέση εργασίας.

Πριν ακόμη της ανάληψης της εργολαβίας, αγνοεί συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση το δημοκρατικά εκλεγμένο, θεσμικό όργανο των εργαζομένων, το Σωματείο των Εργολαβικών, το οποίο εκφράζει τους εργαζόμενους, δημιουργώντας προϋποθέσεις έντασης.

Να ενημερώσουμε την εργολαβική Εταιρεία «ΤΕΚΑΜ» πως η Ελλάδα είναι ακόμη μία ευνομούμενη χώρα, με τους νόμους να προβλέπουν το θεσμικό ρόλο των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Απευθύνουμε ερώτηση και προς τη νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ: τι απαντάτε σε αυτές τις πρακτικές; Θα αφήσετε χώρο στην ασυδοσία των εργολάβων ή θα θέσετε όρια και κανόνες, ώστε να υπάρχει εργασιακή ειρήνη μέσα από τη ρύθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Σας διαμηνύουμε ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μέσα στους χώρους δουλειάς μας.

Δεν θα επιτρέψουμε την εργολαβική ασυδοσία!