Άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης ζητά η ΠΟΠΕΚ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) απέστειλε εχθές την παρακάτω επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας την άμεση μείωση του Ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης.

Αναλυτικά, στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

«Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας αποτυπώνονται στην μείωση του  διαθέσιμου εισοδήματος,  περιορίζοντας δραστικά τα κίνητρα για κατανάλωση, λόγω αύξησης της αβεβαιότητας σχετικά με τα μελλοντικά εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η παρούσα δυσχερής οικονομική κατάσταση καθιστά αναγκαία την άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να στηριχθούν από την ερχόμενη χειμερινή περίοδο τα ευάλωτα νοικοκυριά στην ανάγκη τους για  επαρκή θέρμανση.

Η χώρα μας βρίσκεται  στις πρώτες θέσεις των ακριβότερων χωρών της Ευρώπης. Αποτελεί αδικία τόσο για τους  Έλληνες καταναλωτές όσο και για τους Έλληνες επιχειρηματίες,  η επιβάρυνση με υψηλότερες τιμές καυσίμων σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι επί των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης προστίθεται και ο ανάλογος επίσης υψηλός συντελεστής  ΦΠΑ (!) στην Ελλάδα, εκτοξεύοντας  την τιμή των καυσίμων.

Παρακαλούμε, στα πλαίσια των προθέσεων του Υπουργείου περί μείωσης φόρων και εισφορών, να εντάξετε και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, μέτρο το οποίο θα ανακουφίσει τους καταναλωτές, τους επαγγελματίες  και θα αποτυπώσει την εικόνα ενός κράτους πρόνοιας που  εξασφαλίζει για τους πολίτες του όρους αξιοπρεπούς  διαβίωσης.»