Παρέμβαση Υπ. Εργασίας για τα σχέδια της Τρ. Πειραιώς στα εργασιακά

ÔÑÁÐÅÆÁ ÐÅÉÑÁÉÙÓ (EUROKINISSU/ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας προκαλούν οι καινοφανείς προτάσεις της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς προς τους εργαζόμενους, για εθελοντική μερική απασχόληση και για εθελοντική άδεια 12 ημερών το μήνα άνευ αποδοχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Σin» τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με εκπροσώπους εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς, με βασικό θέμα τα …περίεργα εργοδοτικά σχέδια, που έχουν θορυβήσει το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων.

Οι ίδιες πηγές θέλουν τους κυβερνητικούς παράγοντες να εκφράζουν σαφή αρνητική άποψη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, για την πρωτοβουλία της τράπεζας Πειραιώς, με την οποία δημιουργείται κλίμα αμφισβήτησης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Για τη θέση του Υπουργείου Εργασίας έχει προϊδεάσει ο γενικός γραμματέας του Ανδρέας Νεφελούδης, ο όποιος σε δηλώσεις του ζήτησε από την τράπεζα να «μην μπεί σε εφαρμογή τίποτα», ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους «να μην «υπογράψουν τίποτα». Ταυτόχρονα, προανήγγειλε την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης (υπουργείο, τράπεζα, εργαζόμενοι) για το ζήτημα.

Συνδικαλιστικοί κύκλοι της τράπεζας Πειραιώς έκαναν λόγο για δημιουργία τεχνητού κλίματος ανασφάλειας, φόβου και τρομοκρατίας, με σκοπό εργαζόμενοι να οδηγηθούν «οικειοθελώς» στην έξοδο φοβούμενοι τα χειρότερα. Υπενθύμιζαν δε, ότι προ έτους η διοίκηση της «Πειραιώς» είχε επιχειρήσει την απόσπαση και μεταφορά του προσωπικού των υπηρεσιών ασφάλειας σε εταιρίες εκτός τράπεζας, κάτι που όμως τελικά δεν υλοποιήθηκε. Ωστόσο, υπογράμμιζαν, ότι η ανασφάλεια που καλλιεργήθηκε, ώθησε 80 από τους 120 φύλακες της τράπεζας σε εθελούσια έξοδο!

Γιάννης Δήμου

Πηγή: www.sofokleousin.gr