ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ -ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Συνάδελφοι,
Οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα την εβδομάδα που πέρασε, μπορούν να χαρακτηριστούν παραπάνω από επιτυχημένες. Σύσσωμο το εργολαβικό εργατικό δυναμικό των ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης και Αθήνας έδωσαν το παρόν στην απεργία, στέλνοντας το μήνυμα του τέλους της ανοχής απέναντι στην ασυδοσία, σε εργολάβους και διοίκηση.

Γράφτηκαν πολλά και ακούστηκαν άλλα τόσα. Η δημοσιότητα που δόθηκε στα προβλήματα και τις αντιδράσεις μας, κλόνισαν τους ιθύνοντες, οι οποίοι έβαλαν μπροστά τα γνωστά όπλα τους. Δεν έλειψαν οι απειλές μετά το τέλος των απεργιών , τόσο από τους εργολάβους όσο και από τα εντεταλμένα τσιράκια.
Όσον αφορά την ανακοίνωση των ΕΛΠΕ σχετικά με μισθούς στο εργολαβικό προσωπικό ύψους μέχρι και 1700 ευρώ, μόνο γέλωτες και λύπη μπορούν να προκαλέσουν για τους συντάκτες της.
Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 17 Απριλίου ολοκληρώνονται οι διαδικασίες σύστασης του νέου ΔΣ των ΕΛΠΕ, με τον Πρόεδρο Στάθη Τσοτσορό να αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του επερχόμενου διευθ/ντος συμβούλου, Γρηγόρη Στεργιούλη.
Ήδη το ΔΣ του Σωματείου μας έχει συνομιλήσει με τον κ. Τσοτσορό, εκθέτοντας του την υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση στους χώρους δουλειάς καθώς και τα αιτήματά του συνδικάτου μας.
Μέσα στην εβδομάδα ο κ. Τσοτσορός έχει δεσμευθεί για επικείμενη συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου μας. Είμαστε βέβαιοι πως η δημοκρατικότητα που τον διέπει θα φανεί στις παροχές που θα δώσει στους εργαζόμενους και στην αποκατάσταση των στρεβλών εργασιακών όρων που έχουν επιβάλει τόσα χρόνια οι εργολάβοι στα ΕΛΠΕ.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς,
ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΠΟΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ
Συνάδελφοι,
Να θυμάστε πάντα πως η δύναμη μας είναι η ένωση μας.
Εσείς είστε η κινητήρια δύναμη της παραγωγής του πλούτου
Εσείς στηρίζετε τόσα χρόνια έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας του ελληνικού κράτους. Τα Ελληνικά Πετρέλαια
Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι τους αγώνες μέχρι που το απόστημα της εκμετάλλευσης θα σπάσει στα χέρια του δίκιου του εργαζόμενου.
Φιλικά,
Σαραντόπουλος Σπυρίδων: Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων σε εργολάβους στις επιχειρήσεις πετρελαιοειδών- φυσικού αερίου και χημικής βιομηχανίας.